Μπλίνις με Κατίκι Δομοκού και Σχοινόπρασο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλέυρι κοσκινισμένο, το αβγό, τη μαγιά αραιωμένη με λίγο χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, το βούτυρο λιωμένο και το σπορέλαιο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ένα δροσερό μέρος για μία ώρα να διογκωθεί.
Για καλύτερο αποτέλεσμα χτυπάμε ένα ασπράδι αβγού να γίνει σαν μαρέγκα και το ανακατεύουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Το αφήνουμε για μερικά λεπτά πριν συνεχίσουμε.
Σε ένα τηγάνι με λίγο σπορέλαιο, βάζουμε το μίγμα σε δυνατή φωτιά στο μέγεθος που επιθυμούμε. Το ιδανικό είναι ένας κύκλος διαμέτρου 2 εκατοστών και για να γίνει πιο εύκολα μπορείτε να βάλετε στο τηγάνι μία φορμίτσα του μεγέθους που έχετε και να βάλετε το μίγμα μέσα της, έτσι πετυχαίνουμε και ωραίο οπτικό αποτέλεσμα.
Ψήνουμε για 1-2 λεπτά από τη κάθε πλευρά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλέυρι κοσκινισμένο, το αβγό, τη μαγιά αραιωμένη με λίγο χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, το βούτυρο λιωμένο και το σπορέλαιο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ένα δροσερό μέρος για μία ώρα να διογκωθεί.
Για καλύτερο αποτέλεσμα χτυπάμε ένα ασπράδι αβγού να γίνει σαν μαρέγκα και το ανακατεύουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Το αφήνουμε για μερικά λεπτά πριν συνεχίσουμε.
Σε ένα τηγάνι με λίγο σπορέλαιο, βάζουμε το μίγμα σε δυνατή φωτιά στο μέγεθος που επιθυμούμε. Το ιδανικό είναι ένας κύκλος διαμέτρου 2 εκατοστών και για να γίνει πιο εύκολα μπορείτε να βάλετε στο τηγάνι μία φορμίτσα του μεγέθους που έχετε και να βάλετε το μίγμα μέσα της, έτσι πετυχαίνουμε και ωραίο οπτικό αποτέλεσμα.
Ψήνουμε για 1-2 λεπτά από τη κάθε πλευρά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο, τον άνηθο και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Βάζουμε σε κάθε κομμάτι μπλίνις την ανάλογη ποσότητα γέμισης και προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη…
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 100 γρ. αλεύρι
- 130 χλ. γάλα
- 20 χλ. κρέμα γάλακτος
- 3 γρ. μαγιά
- αλάτι, ζάχαρη
- 10 χλ. σπορέλαιο
- 10 γρ. βούτυρο
- 1 αβγό
για τη γέμιση:
- 200 γρ. κατίκι Δομοκού
- 15 κλωνάρια σχοινόπρασο
- άνηθο
- 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι φρέσκο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens