Πέρκα με Πουρέ Λαχανικών και Σάλτσα Ζαφόρας

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα λαχανικά για το πουρέ. Τα βάζουμε να βράσουν σε κρύο νερό προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν τα στραγγίζουμε, κρατάμε 1 φλιτζάνι νερό από το βρασμό και τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα.
 
Τα πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός, προσθέτουμε, το βούτυρο, το γάλα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Αποσύρουμε.
 
Αλατοπιπερώνουμε τη πέρκα, αφού τη κόψουμε σε μερίδες, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ψώνουμε στο φούρνο στους 180ο Cγια 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
 
Φτιάχνουμε τη σάλτσα τσιγαρίζοντας το μισό σχοινόπρασο σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το νερό που έχουμε φυλάξει και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το κρόκο, και το υπόλοιπο σχοινόπρασο.
 
Μόλις ξαναπάρει βράση αποσύρουμε.
 
Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο περιχύνοντας με σάλτσα τη πέρκα αλλά και το πουρέ.
 
Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
1 κιλό πέρκα
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι
ελαιόλαδο
για το πουρέ:
4 πατάτες μεγάλες
2 καρότα
1 μαραθόριζα
1 κ. σούπας βούτυρο
¼ φλιτζ. γάλα φρέσκο
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρέσκο
λίγο μοσχοκάρυδο
για τη σάλτσα:
ζωμό από τα λαχανικά
100 ml. κρέμα γάλακτος
½ γρ. κρόκο Κωζάνης
10 κλων. σχοινόπρασο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!