Γαρίδες Σωτέ με Ρετσίνα Μαλαματίνα και Θυμάρι
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βράζουμε τις γαρίδες σε κρύο νερό για 20 λεπτα. Προσθέτουμε από την αρχή του βρασμού το ξίδι, αλάτι και τους κόκκους πιπεριού.
Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες και τις κρυώνουμε σε παγάκια.
Μετά 5-10 λεπτά βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε και μετά 2-3 λεπτά σβήνουμε με ρετσίνα Μαλαματίνα.
Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το θυμάρι και μετά ένα λεπτό αποσύρουμε από τη φωτιά.
Καλή σας όρεξη..
Βράζουμε τις γαρίδες σε κρύο νερό για 20 λεπτα. Προσθέτουμε από την αρχή του βρασμού το ξίδι, αλάτι και τους κόκκους πιπεριού.
Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες και τις κρυώνουμε σε παγάκια.
Μετά 5-10 λεπτά βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε και μετά 2-3 λεπτά σβήνουμε με ρετσίνα Μαλαματίνα.
Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το θυμάρι και μετά ένα λεπτό αποσύρουμε από τη φωτιά.
Καλή σας όρεξη..
Συστατικά
υλικά για 4 άτομα- 1 κιλό γαρίδες Νο1 ή Νο2
- 100 ml ξίδι
- 1 κ. γλυκού κόκκοι πιπεριού
- παγάκια
- ελαιόλαδο
- θυμάρι
- ½ φλιτζ. κρασί ρετσίνα Μαλαματίνα
Credits
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens