Φελάφελ
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βάζουμε από βραδύς τα ρεβύθια να μουλιάσουν σε νερό με τη σόδα και μία κουταλιά αλάτι και την επομένη τα σουρώνουμε καλά.
Βράζουμε τα ραβίθια να μαλακώσουν. Σουρώνουμε.
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά, δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα και προσθέτουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να δέσει, αφήνουμε για μία ώρα να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Κατόπιν τηγανίζουμε ένα φαλάφελ, αν δούμε ότι σπάει στο τηγάνι, αν ναι τότε πρέπει να προσθέσουμε και άλλο αλεύρι.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι ηλιέλαιο να ζεσταθεί και τα τηγανίζουμε λίγα-λίγα για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
Αποσύρουμε από το τηγάνι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή σας όρεξη…
Βάζουμε από βραδύς τα ρεβύθια να μουλιάσουν σε νερό με τη σόδα και μία κουταλιά αλάτι και την επομένη τα σουρώνουμε καλά.
Βράζουμε τα ραβίθια να μαλακώσουν. Σουρώνουμε.
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά, δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα και προσθέτουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να δέσει, αφήνουμε για μία ώρα να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Κατόπιν τηγανίζουμε ένα φαλάφελ, αν δούμε ότι σπάει στο τηγάνι, αν ναι τότε πρέπει να προσθέσουμε και άλλο αλεύρι.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι ηλιέλαιο να ζεσταθεί και τα τηγανίζουμε λίγα-λίγα για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
Αποσύρουμε από το τηγάνι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή σας όρεξη…
Συστατικά
για 4 άτομα- 500 γρ. ρεβύθια
- 1 κρεμμύδι ξερο
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 κ. σούπας σουσάμι
- αλεύρι όσο πάρει
- ½ ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
- κύμινο
- 1 κ. γλυκού κόλιανδρο ξερό
- 2 κ. γλυκού σόδα
- πιπέρι καγιέν
- πάπρικα
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens