Κολοκυθάκια Γεμιστά με Σάλτσα Γιαουρτιού
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κολοκύθια. Τα κόβουμε στα 4 και τα βράζουμε για 4 λεπτά σε κοχλάζον αλατισμένο νερό. Αποσύρουμε και τα κρυώνουμε με κρύο νερό.
Με ένα κουταλάκι του τσαγιού τους αφαιρούμε εσωτερικά τη ψίχα-σπόρια δημιουργώντας μία κοιλότητα στο εσωτερικό. Τους προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού:
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον άνιθο. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε μία πιατέλα τα κολοκύθια και τα γεμίζουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού. Τέλος προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη…
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κολοκύθια. Τα κόβουμε στα 4 και τα βράζουμε για 4 λεπτά σε κοχλάζον αλατισμένο νερό. Αποσύρουμε και τα κρυώνουμε με κρύο νερό.
Με ένα κουταλάκι του τσαγιού τους αφαιρούμε εσωτερικά τη ψίχα-σπόρια δημιουργώντας μία κοιλότητα στο εσωτερικό. Τους προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού:
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον άνιθο. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε μία πιατέλα τα κολοκύθια και τα γεμίζουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού. Τέλος προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη…
Συστατικά
για 4 άτομα:- 4 κολοκύθια μεγάλα
- νερό για το βράσιμο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- πιπέρι καγιέν
- 150 γρ. γιαούρτι
- 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 2-3 κλων. άνηθο
- 1 σκελ. σκόρδο
- λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens