Σουβλάκι με Μανιτάρια Γεμιστά με Αγγούρι και Πηχτό Βαλσάμικο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Αφαιρούμε από τα μανιτάρια τα κοτσάνια, τα ψιλοκόβουμε και τα τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τα κρατάμε στην άκρη.
 
Με μία πετσετούλα καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τα μαύρα στίγματα (αν έχουν). Ψιλοκόβουμε πάρα πολύ καλά τη πιπεριά.
 
Τρίβουμε στο τρίφτη τη γραβιέρα, το gouda και κατόπιν τη ντομάτα.
 
Γεμίζουμε τα μανιτάρια ξεκινώντας με τη τριμμένη ντομάτα, συνεχίζουμε με το μανιτάρι, τη πιπεριά, τη γραβιέρα και τέλος το gouda.
 
Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.
 
Ταυτόχρονα κόβουμε το αγγούρι κατά μήκος και κατόπιν σε φέτες πάχους ενός εκατοστού περίπου.
 
Βγάζουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στα σουβλάκια εναλλάξ με το αγγούρι, προσθέτουμε λίγο μπούκοβο και τέλος περιχύνουμε με τη κρέμα βαλσάμικο.
 
Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 12 ξύλινα μικρά σουβλάκια
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 50 ml. πηχτό βαλσάμικο (κρέμα)
  • 24 μανιτάρια μεγάλα
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. gouda
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπούκοβο
  • ελαιόλαδο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!