Χάχλες με Μαστέλο Χίου Ντομάτα Κρεμμύδι και Φρέσκο Θυμάρι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το μαστέλο. Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε ελαιόλαδο, το φρέσκο θυμάρι, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
 
Σε ένα μπόλ βάζουμε το κόκκινο κρασί και βουτάμε τις χάχλες μία-μία, εν συνεχεία τις βάζουμε σε ένα ταψί που το έχουμε περιχύσει με λίγο ελαιόλαδο.
 
Γεμίζουμε τις χάχλες με το μίγμα και περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
 
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο για 15-20 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα οι χάχλες και το μαστέλο.
 
Αποσύρουμε και σερβίρουμε ντεκοράροντας με μερικά κλωνάρια φρέσκο θυμάρι.
 
 
Υ.Γ. Χάχλες θα βρείτε στα καταστήματα με προϊόντα Λέσβου. Οι χάχλες είναι τραχανάς φτιαγμένος σαν βάρκα...
 

 

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 12 χάχλες
  • 3 ντομάτες μεγάλες και σφιχτές
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 250 γρ. Μαστέλο Χίου
  • 10 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι φρέσκο
  • 100 ml. κρασί κόκκινο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!