Παξιμαδάκια με Κρέμα Τόνου Κάππαρη και Γαύρο Μαρινάτο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βάζουμε στο μπλέντερ τον τόνο, χωρίς καθόλου υγρά, τη κάππαρη, τον άνιθο, το αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, λουίζα και λίγο ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το γιαούρτι και κατόπινι προσθέτουμε τα υλικά του μπλέντερ. Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
Αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.
Βάζουμε τη κρέμα τόνου πάνω στα παξιμαδάκια και ντεκοράρουμε με ένα γαύρο, λίγο κάππαρη και καπνιστή πάπρικα.
Ένα υπέροχο μεζεδάκι, finger food από τον chef του foodproject.
Καλή σας όρεξη..
Βάζουμε στο μπλέντερ τον τόνο, χωρίς καθόλου υγρά, τη κάππαρη, τον άνιθο, το αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, λουίζα και λίγο ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το γιαούρτι και κατόπινι προσθέτουμε τα υλικά του μπλέντερ. Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
Αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.
Βάζουμε τη κρέμα τόνου πάνω στα παξιμαδάκια και ντεκοράρουμε με ένα γαύρο, λίγο κάππαρη και καπνιστή πάπρικα.
Ένα υπέροχο μεζεδάκι, finger food από τον chef του foodproject.
Καλή σας όρεξη..
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 16 μικρά παξιμαδάκια σιταριού
- 2 κ. σούπας γιαούρτι
- ½ κονσέρβα φιλέτο τόνου
- 1 κ. σούπας κάππαρη
- ¼ ματσάκι άνιθο
- 16 γαύρους μαριναρισμένους
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- θυμάρι, λουίζα
- πάπρικα καπνιστή
- λίγο ελαιόλαδο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςFood Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens