Τραγανά Κομμάτια Παρμεζάνας

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Τρίβουμε τη παρμεζάνα σε ένα μπόλ και προσθέτουμε λίγη ρίγανη, ανακατεύουμε.

Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τη παρμεζάνα έτσι ώστε να σχηματίζονται μικροί σωροί ύψους 2 εκατοστών περίπου.

Ψήνουμε για 6-7 λεπτά στους 200ο C μέχρι να κάτσει ομοιόμορφα το τυρί.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το τυρί να κάτσει για 1 λεπτό, στη συνέχεια με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι βγάζουμε τα κομμάτια της παρμεζάνας από το ταψάκι και τα αφήνουμε κάπου να κρυώσουν.

Αν θέλουμε τα κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια.

Σερβίρουμε χλιαρά προς κρύα.

Συστατικά

  • 300 γρ. παρμεζάνα
  • λίγο ρίγανη
  • αντικολλητικό χαρτί

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!