Πλακωτή με Λάχανο Κατίκι Δομοκού και Σαλάμι Αέρος

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Βγάζουμε και πετάμε τα εξωτερικά φύλλα από το λάχανο. Εν συνεχεία αφαιρούμε τα φύλλα από το λάχανο ένα-ένα προσεχτικά μην μας σπάσουν.
 
Με ένα στρογγυλό μικρό κουπάτ διαμέτρου 5cm ή με το μαχαίρι κόβουμε το λάχανο σε στρογγυλά κομμάτια όπως στη φωτπγραφία.
 
Τα απλώνουμε και τα περιχύνουμε με το λεμόνι και μετά με αρκετό χοντρό αλάτι..
 
Στη συνέχεια βάζουμε με την εξής σειρά ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω: λάχανο, κάτικι, σαλάμι, τελειώνουμε με λάχανο (τρείς στρώσεις) και βάζουμε για ντεκόρ και ομορφιά μία ελιά σε κάθε οδοντογλυφίδα όπως στη φωτογραφία.
 
Προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.
 
Ένα πολύ ωραίο και ιδιαίτερο finger food για κρασί και μπύρα.
 
Υ.Γ: Στη Κρήτη στο Καστέλι Χανίων μετά από το φαγοπότι και ιδιαίτερα μετά το κρασί αντί για γλυκό οι παλιοί κόβανε φρέσκο λάχανο, ανοίγαν τα φύλλα στο τραπέζι και τα περιχύναν με λεμόνι και χοντρό αλάτι. Το δοκίμασα σε μία παρέα, στην αρχή μου φάνηκε περίεργο αλλά μόλις δοκίμασα κατάλαβα πόσο ταιριάζει για μετά το κρασί.
 
Καλή απόλαυση...

Συστατικά

(για 6-8 άτομα)
  • ½ κόκκινο λάχανο
  • 16 λεπτές φέτες σαλάμι αέρος
  • 60γρ. κατίκι Δομοκού
  • 8 ελιές πράσινες τσακιστές
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • οδοντογλυφίδες

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!