Μεταλλαγμένα στην Ευρώπη δια χειρός Ελλάδος

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Ευ. Αποστόλου καταγγέλλει με δήλωσή του την «κατάπτυστη πρόταση» για καλλιέργεια των μεταλλαγμένων σε ευρωπαϊκό έδαφος, που προωθείται από την ελληνική προεδρεία. Η καλλιέργεια των μεταλλαγμένων, που ήδη έχει εγκριθεί στη σύνοδο των μόνιμων αντιπροσώπων των 28 κρατών μελών της ΕΕ, θα συζητηθεί την Τετάρτη στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε.
 
«Δυστυχώς, η πρόταση αυτή προωθείται από μια Ελληνική Προεδρία, ένα από τα λίγα κράτη - μέλη της Ε.Ε. που ήταν παραδοσιακά αντίθετο στα μεταλλαγμένα», αναφέρει στη δήλωσή του και προσθέτει: 

«Η κατάπτυστη αυτή πρόταση δημιουργεί σοβαρό θέμα ουσίας, αλλά και κύρους για τη χώρα μας, αφού φαίνεται ότι υπαγορεύτηκε στην ελληνική πλευρά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάτω από κρυφές διαβουλεύσεις και πιέσεις. Την ίδια, βέβαια, στιγμή μαθαίνουμε κιόλας ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την πρόταση που έφερε στο τραπέζι, την οποία μάλιστα βαφτίζει «Συμβιβαστική Πρόταση για τα Γενετικά Τροποποιημένα».

Είναι να απορεί κανείς για το τι είδους συμβιβασμό εννοούν ότι πέτυχαν οι φωστήρες στο ΥΠΕΚΑ. Έχουν άραγε συνειδητοποιήσει πόση ζημιά προκαλούν με την πρωτοφανή στα χρονικά επιπόλαιη αυτή ενέργεια;

Αλήθεια, αν εγκριθεί η πρόταση της Ελληνικής Προεδρίας και παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως προγραμματίζεται μέχρι το τέλος του 2014, ποια θέση θα πάρουν οι Κυβερνητικοί Ευρωβουλευτές, αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων; Θα ψηφίσουν κατά βούληση ή θα ακολουθήσουν την γραμμή των μεγάλων Ευρωπαϊκών κομματικών συνασπισμών;».

πηγή: tvxs.gr
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!