Σκορδαλιά με τέσσερις τρόπους

Σκορδαλιά Α
 
Χτυπάμε σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο με το ξύδι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
 
Προσθέτουμε το μουλιασμένο σε νερό ψωμί αφού πρώτα το στραγγίξουμε καλά.
 
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και στο τέλος αλάτι.
 
Ομογενοποιούμε καλά και σερβίρουμε.

Σκορδαλιά Β
 
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες σε κρύο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
 
Χτυπάμε σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο με το ξύδι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
 
Αλέθουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το σκορδοστούπι, προσθέτουμε αλάτι και ομογενοποιούμε.
 
Σερβίρουμε με χάρη...
 
Σκορδαλιά Γ με καρύδια

 
Χτυπάμε σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο με το ξύδι και τα καρύδια και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
 
Προσθέτουμε το μουλιασμένο σε νερό ψωμί αφού πρώτα το στραγγίξουμε καλά.
 
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, κατόπιν το δυόσμο και το αλάτι.
 
Ομογενοποιούμε καλά και σερβίρουμε.
 
Σκορδαλιά Δ

 
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες σε κρύο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
 
Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά καλά.
 
Χτυπάμε σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο με το ξύδι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
 
Αλέθουμε τις πατάτες και προσθέτουμε σιγά-σιγά το σκορδοστούπι, προσθέτουμε τα μυρωδικά , αλάτι και ομογενοποιούμε.
 
Σερβίρουμε...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
 
Σκορδαλιά Α

500 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
5 σκελ. σκόρδο
150 ml. ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι χοντρό
 
Σκορδαλιά Β
500 γρ. πατάτες
5 σκελ. σκόρδο
80 ml. ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρέσκο
 
Σκορδαλιά Γ με καρύδια
150 γρ. καρύδια ψίχα
10 φύλλα δυόσμο
200 γρ. ψωμί ψίχα
80 ml. ελαιόλαδο
5 σκελ. σκόρδο
ξύδι
 
Σκορδαλιά Δ
500 γρ. πατάτες
10 φύλλα δυόσμο
20 φύλλα βασιλικό
2 κλων. φρέσκο θυμάρι
1/8 ματσάκι άνιθο
2 φρ. κρεμμύδια
5 σκελ. σκόρδο
80 ml. ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό
ξύδι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!