Μανιτάρια με Βολβούς και Γογγύλια
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε τους βολβούς και τους βράζουμε δύο φορές με μερό και το μισό κρασί. Μόλις μαλακώσουν τους αποσύρουμε.
Ξεφλουδίζουμε τα γογγύλια και τα βράζουμε σε αλατισμένο κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα μάζουμε μέσα στο υπόλοιπο κρασί, μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Εν συνεχεία τα ψήνουμε σε λαδωμένη σχάρα ή στο φούρνο σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το κάρδαμο.
Σε ένα ανάλογο σκεύος βάζουμε τα μανιτάρια, τους βολβούς, το κάρδαμο και τα γογγύλια.
Ετοιμάζουμε το λαδόξιδο, ανακατεύοντας καλά μέσα σε ένα μπολ, λάδι, ξύδι, μέλι, αλάτι, πιπέρι και ομογενοποιούμε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής.
Περιχύνουμε πάνω από τη σαλάτα, δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη...
Καθαρίζουμε τους βολβούς και τους βράζουμε δύο φορές με μερό και το μισό κρασί. Μόλις μαλακώσουν τους αποσύρουμε.
Ξεφλουδίζουμε τα γογγύλια και τα βράζουμε σε αλατισμένο κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα μάζουμε μέσα στο υπόλοιπο κρασί, μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Εν συνεχεία τα ψήνουμε σε λαδωμένη σχάρα ή στο φούρνο σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το κάρδαμο.
Σε ένα ανάλογο σκεύος βάζουμε τα μανιτάρια, τους βολβούς, το κάρδαμο και τα γογγύλια.
Ετοιμάζουμε το λαδόξιδο, ανακατεύοντας καλά μέσα σε ένα μπολ, λάδι, ξύδι, μέλι, αλάτι, πιπέρι και ομογενοποιούμε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής.
Περιχύνουμε πάνω από τη σαλάτα, δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 500 γρ. μανιτάρια άγρια ή πλευρώτους
- 300 γρ. βολβοί μικροί
- 300 γρ. γογγύλια
- 1/2 ματσ. κάρδαμο
- 1 κ. γλυκού θυμάρι
- λίγο ρίγανη
- 80 ml. ελαιόλαδο
- 250 ml. κρασί κόκκινο
- 50 ml. ξύδι
- 50 ml. μέλι θυμαρίσιο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens