Πώς θα κάνουμε τις τέλειες τηγανιτές πατάτες, για επαγγελματίες μόνο.
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.Καταρχήν θέλουμε δύο φριτέζες, η μία να δουλέυει στους 140 βαθμούς Κελσίου και η άλλη στους 170 βαθμούς. Και στις δύο το λάδι πρέπει να είναι σε σωστή θερμοκρασία.
Κόβουμε τις πατάτες εκείνη τη στιγμή που θα τις τηγανίσουμε σε μικρά παραλληλόγραμα μπαστούνια πάχους 1 εκ. και μήκους 4-5 εκ. Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε απευθείας χωρίς να τις βάλουμε μέσα σε νερό όπως οι μαμάδες μας.
Αλατίζουμε και τηγανίζουμε σε φριτούρα των 140 βαθμών για 4-5 λεπτά και εν συνεχεία τις βάζουμε στη φριτούρα των 170 βαθμών μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε.
Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το πολύ λάδι και σερβίρουμε.
Καλές τέλειες πατάτες...
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens