Ζωμός Λαχανικών
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Μόλις βράσουν, 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, τα περνάμε από μεγάλο σουρωτήρι.
Καθαρίζουμε το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες) και το κόβουμε σε ροδέλες. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια, τα πλένουμε, τα σουρώνουμε και τα σωτάρουμε με το βούτυρο. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Ξαφρίζουμε, εάν χρειάζεται, και συμπληρώνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη δάφνη.
Μόλις βράσουν, 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, τα περνάμε από μεγάλο σουρωτήρι.
Χρησιμοποιούμε το ζωμό για να εμπλουτίσουμε τη γεύση μιας σούπας ή ενός μαγειρευτού, ή για να φτιάξουμε μία σάλτσα.
Εάν μας περισσέψει ζωμός, τον βάζουμε σε παγοκυψέλες στη κατάψυξη, για να τον χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη φορά.
Συστατικά
- 2 κρεμμύδια κόκκινα
- 2 καρότα
- 1 πράσο
- 1 ρίζα σέλινο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 κόκκοι πιπέρι
- θυμάρι, αλάτι
- 50 γρ. βούτυρο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΠαρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens