Αχινοσαλάτα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε τους αχινούς κόβοντάς τους κατά μήκος στο κέντρο τους. Αδείαζουμε το υγρό που έχουν μέσα και τους καθαρίζουμε με λίγο νερό (θαλασσινό καλύτερα). Αφαιρούμε τη ψίχα τους και κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα ανάλογο μπολ βάζουμε τις ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε τη ψίχα των αχινών.
Προσθέτουμε τα παξιμάδια σπασμένα, τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη κάπαρη (αφού τη ξαλμυρίσουμε με άφθονο νερό), λίγο αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Τέλος γαρνίρουμε αν θέλουμε με μερικές φέτες λεμονιού.
Καθαρίζουμε τους αχινούς κόβοντάς τους κατά μήκος στο κέντρο τους. Αδείαζουμε το υγρό που έχουν μέσα και τους καθαρίζουμε με λίγο νερό (θαλασσινό καλύτερα). Αφαιρούμε τη ψίχα τους και κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα ανάλογο μπολ βάζουμε τις ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε τη ψίχα των αχινών.
Προσθέτουμε τα παξιμάδια σπασμένα, τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη κάπαρη (αφού τη ξαλμυρίσουμε με άφθονο νερό), λίγο αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Τέλος γαρνίρουμε αν θέλουμε με μερικές φέτες λεμονιού.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 8 ωμοί αχινοί καθαρισμένοι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 παξιμάδια μέτρια
- 2 τομάτες ώριμες
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι
- 1 λεμόνι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΠαρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens