Σούπα Λαχανικών με Μπίρα και Κρόκο Κοζάνης

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τις πατάτες και τα καρότα. Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια το σέλινο και ψιλοκόβουμε το πράσο.
 
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το πράσο για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε και αυτά για άλλα 3 λεπτά.
 
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τη μπίρα. Αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά με ανοικτό καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
 
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το κρόκο, αλάτι και πιπέρια. Δοκιμάζουμε.
 
Ελέγχουμε τα υγρά και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται. Αν προσθέσουμε νερό ξαναδοκιμάζουμε τα καρυκεύματα και αφήνουμε να βράσει για άλλα δέκα λεπτά.
 
Τη σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο χλιαρή προς ζεστή.
 
Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 2-3 πατάτες μεγάλες
  • 3-4 καρότα
  • 10 κλωνάρια σέλινο
  • 1 πράσο (το λευκό μέρος)
  • 1 λίτρο μπίρα pils
  • 1 γρ. κρόκο Κωζάνης
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • πιπέρι κόκκινο καυτερό

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...