Σύγκλινο Σωτέ με Ντομάτα Πιπεριά και Ντιπ Γιαουρτιού

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Ετοιμάζουμε το ντιπ: βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ, το κρεμμύδι, τον άνιθο και το δυόσμο ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν, δοκιμάζουμε τα καρυκέυματα και προσθέτουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
 
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τη πιπεριά κομμένη σε μακρόστενα μπαστούνια μαζί με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Εν συνεχεία θα προσθέσουμε το σύγκλινο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα το κρέας.
 
Προσθέτουμε τη ντομάτα και συνεχίζουμε μέχρι από το βρασμό να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
 
Εδώ έχουμε δύο επιλογές: ή θα ρίξουμε στο τηγάνι το γιαούρτι και θα το μαγειρέψουμε ανακατεύοντας διαρκώς για 1-2 λεπτά ή θα αποσύρουμε το σύγκλινο και θα προσθέσουμε από πάνω το ντιπ γιαουρτιού κρύο. Όπως και να το κάνετε θα είναι τέλειο…
 
Καλή σας όρεξη…

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 250 γρ. σύγκλινο Κρήτης
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 τριμμένη ντομάτα
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • θυμάρι ξερό
  • 30 ml. ελαιόλαδο
για το ντίπ γιαουρτιού:
  • 70 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 φρ. κρεμμύδι
  • ¼ ματσάκι άνιθο
  • 10 φύλλα δυόσμο
  • ½ λεμόνι (χυμός)
  • 40 ml. ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • τριμ. κόλιανδρο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!