Κόκκορας Κρασάτος στη Γάστρα

 
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κόκκορα και προσθέτουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, τα σκόρδα ψιλοκομμένα, τα μπαχάρια, τη κανέλα, τη δάφνη, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ ή 3 ώρες πριν το μαγειρέψουμε.
 
Την επομένη βάζουμε όλα τα υλικά στη γάστρα, το πελτέ το διαλύουμε με λίγο κρύο νερό, τα κρεμμύδια σε μισές ροδέλες και το καρότο σε κομμάτια. Τα βάζουμε όλα εκτός του μαϊντανού.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα. Εν συνεχεία αποσύρουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό, δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα και προσθέτουμε ανάλογα με τα γούστα μας, αν έχει πιεί τα υγρά του προσθέτουμε νερό.
 
Ξαναψήνουμε στους 200ο C για άλλη μία ώρα.
 
Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε με μακαρούνες ή με σκιουφιχτό μακαρόνι Κρήτης ή με τραχανά.
 
Ίσως η πιο εύκολη εκτέλεση για κόκκορα κρασάτο.
 
Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4-6 άτομα)
  • 1 κόκκορας κομμένος αλανιάρης
  • 400 ml. κρασί κόκκινο αγιωργίτικο
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 50 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 2 σκόρδα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 καρότο
  • 80 ml. ελαιόλαδο
  • 6-7 μπαχάρια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλα
  • λίγο φρέσκο μαϊντανό
  • ½ χούφτα δενδρολίβανο ξερό
  • θυμάρι ξερό
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • αγάπη...

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!