Πένες με Πέστο Ρόκας και Φέτα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τις ρόκες. Τις βάζουμε σε μία στεγνή πετσέτα για να στεγνώσουν καλά.
 
Τις βάζουμε μέσα σε ένα μπλέντερ με το ελαιόλαδο και τις αλέθουμε καλά μέχρι να γίνουν πολτός, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για το πέστο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. αποσύρουμε σε ένα μικρό μπολάκι.
 
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις πένες σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για όσο χρόνο λέει το πακέτο. Ταυτόχρονα σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας.
 
Μόλις είναι έτοιμες σουρώνουμε χωρίς να τις κρυώσουμε.
 
Τις ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το πέστο και ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας διαρκώς για 1 λεπτό, προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε άλλο ένα λεπτό και σερβίρουμε με χάρη...
 
Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4-6 άτομα)
για το πέστο:
  • 2 ρόκες φρέσκες
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 40 ml. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα
  • 1 σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
 
  • ½ κιλό πένες
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα (ΠΟΠ)

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!