Χοιρινές Παντσέτες BBQ πικάντικες
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τις παντσέτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε τη σάλτσα και τα καρυκεύματα και προσθέτουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180o C για μία ώρα και γυρίζουμε ανά δέκα λεπτά.
Προς το τέλος ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200ο. Μόλις πάρει ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές κλείνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε μέσα στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα με τη πόρτα στου φούρνου μισοκλειστή...
Αποσύρουμε και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή σας απόλαυση..
Υ.Γ.
Άρωμα καπνού θα βρείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα με μπαχάρια.
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τις παντσέτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε τη σάλτσα και τα καρυκεύματα και προσθέτουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180o C για μία ώρα και γυρίζουμε ανά δέκα λεπτά.
Προς το τέλος ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200ο. Μόλις πάρει ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές κλείνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε μέσα στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα με τη πόρτα στου φούρνου μισοκλειστή...
Αποσύρουμε και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή σας απόλαυση..
Υ.Γ.
Άρωμα καπνού θα βρείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα με μπαχάρια.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 kg. παντσέτες χοιρινές ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
- 4 καυτερές πιπεριές αποξηραμένες
- λίγο ελαιόλαδο
- 50 ml. ξύδι
- 50 ml. σόγια
- 50 ml. worcesterhire sauce
- 12 σταγόνες άρωμα καπνού
- 100 ml. κέτσαπ
- 2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό
- 1 κανέλα
- 1 δάφνη
- 3 μπαχάρια
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- κόλιανδρο ξερό σκόνη
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens