Χόρτα με Πιπεριά Φλωρίνης και Σκόρδο

Προετοιμαζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα σε άφθονο τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Βάζουμε τη πιπεριά στο φούρνο στους 180º C και την αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να μαυρίσει το εξωτερικό της απ' όλες τις πλευρές. Την βάζουμε μέσα σε μία μικρή πλαστική σακούλα και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Σε μία ανάλογη κατσαρόλα βάζουμε τα χόρτα να βράσουν σε άφθονο νερό προσθέτοντας αλάτι, πιπερι, λίγο ελαιόλαδο και αν θέλουμε να μείνει "ζωντανό" το χρώμα τους λίγο μαγειρική σόδα. Βράζουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και σουρώνουμε.

Βγάζουμε τη πιπεριά από τη σακούλα, τη καθαρίζουμε από τη καμένη πέτσα, αφαιρούμε τα σπόρια και τη κόβουμε σε μακρόστενες ροδέλες.

Καθαρίζουμε το σκόρδο (όπως στις φωτογραφίες) και το ψιλοκόβουμε.

Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τα χόρτα, από πάνω τη πειπεριά, το σκόρδο, προσθέτουμε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.


Μικρά μυστικά: Βάζουμε τη πιπεριά σε σακούλα και στο ψυγείο γιατί έτσι μπορούμε να βγάλουμε τη πέτσα με μεγάλη ευκολία.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1-1 ½ κιλό χόρτα (βλίτα)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!