Λικέρ Δαμάσκηνο
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τα δαμάσκηνα και τα κόβουμε στα δύο.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα αρκετά βαθύ σκεύος. Τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο φούρνο για μία ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
Αποσύρουμε από το φούρνο το σκεπάζουμε καλά και το φυλάμε σε σκοτεινό μέρος για 4 μέρες.
Στη συνέχεια σουρώνουμε, ζουλώντας καλά τα τα φρούτα να βγάλουν όλους τους χυμούς τους. Τέλος μοιράζουμε σε μπουκάλια γυάλινα και μόνο γυάλινα.
Συστατικά
- 1,5 κιλό δαμάσκηνα ώριμα
- 2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλυτζ. τσαγιού ποτό Τζιν (Gin)
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens