Πορτοκάλι Γλυκό του Κουταλιού

Ξύνουμε τα πορτοκάλια (για να φύγει η εξωτερική επιφάνεια) στον τρίφτη και τα βάζουμε να βράσουν σε νερό έως ότου η φλούδα τους να γίνει μαλακή.

Μετά τα βγάζουμε από το νερό, τα κόβουμε σε 5 ή 6 φέτες και με το ψαλίδι κόβουμε τα κουκούτσια μόνο.

Μετά τα ζυγίζουμε και όσο είναι το βάρος τους άλλη τόση ζάχαρη ρίχνουμε στη κατσαρόλα.

Στίβουμε προσεκτικά τα πορτοκάλια να φύγει το νερό και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλι κά.

Όταν δέσει καλά και κρυώσει το γλυκό, τα βάζουμε σε βαζάκια.

Συστατικά

  • 5 πορτοκάλια χονδρόφλουδα
  • ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 1 κουτί γλυκόζη (προαιρετικά)

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!