Τραχανάς Παραδοσιακός
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, βράζουμε το γάλα το αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε βάλει το αλεύρι. Ρίχνουμε και το αλάτι ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε το μίγμα.
Αφού έχουμε ανακατέψει καλά το μίγμα παίρνουμε λίγο λίγο και το βάζουμε σε ένα κόσκινο και το τρίβουμε με το χέρι. Όταν το τρίψουμε όλο το απλώνουμε σε στεγνό και ξηρό μέρος για να στεγνώσει.
Το αφήνουμε εκεί 2 με 3 ημέρες (έως ότου στεγνώσει).
Αφού στεγνώσει μπορούμε να το μαγειρέψουμε.
Υπάρχουν μερικές παραλλαγές του τραχανά, όπως να προσθέσουμε στο μίγμα πριν το τρίψουμε σιμιγδάλι, ή ντομάτα τριμμένη.
Αφού έχουμε ανακατέψει καλά το μίγμα παίρνουμε λίγο λίγο και το βάζουμε σε ένα κόσκινο και το τρίβουμε με το χέρι. Όταν το τρίψουμε όλο το απλώνουμε σε στεγνό και ξηρό μέρος για να στεγνώσει.
Το αφήνουμε εκεί 2 με 3 ημέρες (έως ότου στεγνώσει).
Αφού στεγνώσει μπορούμε να το μαγειρέψουμε.
Υπάρχουν μερικές παραλλαγές του τραχανά, όπως να προσθέσουμε στο μίγμα πριν το τρίψουμε σιμιγδάλι, ή ντομάτα τριμμένη.
Συστατικά
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κιλό αλεύρι
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
Credits
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens