Τυρί Παραδοσιακό
Ζεσταίνουμε το γάλα λίγο (αν είναι κρύο) και το στραγγίζουμε. Ρίχνουμε την μαγιά και το ανακατεύουμε, το σκεπάζουμε καλά ώστε να είναι ζεστό.
Μετά από 2 ώρες περίπου το ανοίγουμε και βλέπουμε αν έχει "πιάσει" το τυρί. Αν έχει "πιάσει" το τοποθετούμε στο ειδικό σκεύος (εξάρτημα) ώστε να στραγγίξει καλά.
Αφού στραγγίξει καλά το κόβουμε σε κομμάτια και το αλατίζουμε. Το υγρό που θα βγάλει όσο στραγγίζει το τυρί δεν το πετάμε, θα το χρησιμοποιήσουμε μετά για να φτιάξουμε την μυζήθρα.
Μετά από 2 ώρες περίπου το ανοίγουμε και βλέπουμε αν έχει "πιάσει" το τυρί. Αν έχει "πιάσει" το τοποθετούμε στο ειδικό σκεύος (εξάρτημα) ώστε να στραγγίξει καλά.
Αφού στραγγίξει καλά το κόβουμε σε κομμάτια και το αλατίζουμε. Το υγρό που θα βγάλει όσο στραγγίζει το τυρί δεν το πετάμε, θα το χρησιμοποιήσουμε μετά για να φτιάξουμε την μυζήθρα.
Συστατικά
- 10 λίτρα γάλα
- 1 κουτ. γλυκού μαγιά
Credits
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens