Σαλαμούρα - Saumure
Η σαλαμούρα χρησημοποιείται για τη διατήρηση τυριών, λαχανικών, κρεάτων και ψαριών.
Η σύνθεσή της είναι: 500 γρ. αλάτι χοντρό, 40 γρ. σαλπετρ (είδος γρεναδίνης, που δίνει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα), 60 γρ. μαγειρική σόδα, φύλλα δάφνης και θυμάρι.
Το μείγμα πρέπει να έχει βράσει σε λίγο νερό και αφού κρυώσει το βάζουμε στο κρέας. Διάρκει για 8-20 μέρες.
Για τα τυριά και τα λαχανικά δε βάζουμε σαλπετρ, ενώ και το αλάτι είναι λιγότερο.
Η σύνθεσή της είναι: 500 γρ. αλάτι χοντρό, 40 γρ. σαλπετρ (είδος γρεναδίνης, που δίνει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα), 60 γρ. μαγειρική σόδα, φύλλα δάφνης και θυμάρι.
Το μείγμα πρέπει να έχει βράσει σε λίγο νερό και αφού κρυώσει το βάζουμε στο κρέας. Διάρκει για 8-20 μέρες.
Για τα τυριά και τα λαχανικά δε βάζουμε σαλπετρ, ενώ και το αλάτι είναι λιγότερο.
Credits
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens