Σαλαμούρα - Saumure

Η σαλαμούρα χρησημοποιείται για τη διατήρηση τυριών, λαχανικών, κρεάτων και ψαριών.

Η σύνθεσή της είναι: 500 γρ. αλάτι χοντρό, 40 γρ. σαλπετρ (είδος γρεναδίνης, που δίνει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα), 60 γρ. μαγειρική σόδα, φύλλα δάφνης και θυμάρι.

Το μείγμα πρέπει να έχει βράσει σε λίγο νερό και αφού κρυώσει το βάζουμε στο κρέας. Διάρκει για 8-20 μέρες.

Για τα τυριά και τα λαχανικά δε βάζουμε σαλπετρ, ενώ και το αλάτι είναι λιγότερο.

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!