Γλωσσάρι

  • Πανάρισμα: Λέγεται στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική για την επικάλυψη με τρίμματα ψωμιού, γαλέτας, ξηρών καρπών κ.α.

    Γλωσσάρι Μαγειρικής, Αλέξανδρος Γιώτης
    Les Livres du Tourisme, Γ Έκδοση
  • Ποτά: ελληνικά ποτά με γαστρονομικό ενδιαφέρον
    • Τσίπουρο κρόκκου Κωζάνης
    • Τσίπουρο ζαμπέλας Ηπείρου
    • Σούμα (τσίπουρο) σύκων Χίου
    • Μουρνόρακι Κρήτης
    • Μαστελάδο, ημίγλυκο κρασί Ζακύνθου
    • Βισάντο, γλυκό terroir κρασί Σαντορίνης
    • Όστρια, γλυκό κρασί συνεταιρισμού Κισσάμου Κρήτης
    • Μαρουβάς, παλιό κρασί της Κρήτης
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!