Αμπελοφάσουλα Τηγανιτά
Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις ίνες και τα πλένουμε καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, αλευρώνουμε τα φασολάκια και τα τηγανίζουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε τα φασόλια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Τα βάζουμε σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και αλατοπίπερο.
Έτοιμα.
Βράζουμε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε και βράζουμε τα φασολάκια για 15-20 λεπτά και τα στραγγίζουμε καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, αλευρώνουμε τα φασολάκια και τα τηγανίζουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε τα φασόλια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Τα βάζουμε σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και αλατοπίπερο.
Έτοιμα.
Συστατικά
(υλικά για 4-6 άτομα)- 1 κ. αμπελοφάσουλα τρυφερά
- 1/2 φλυτζ. μαϊντανος ψιλοκομ.
- 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομ.
- 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
- αλέυρι
- αλάτι, πιπέρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens