Ελιές Τσιγαριστές με Μυρωδικά της Μεσογείου

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τις ελιές, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το φύλλο δάφνης.

Σβήνουμε με το ξίδι, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και το αφείνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά.

Διορθώνουμε τα καρυκεύματα, αν χρειάζεται.

Ζερβίρουμε ζεστό.

Συστατικά

(υλικά για 4-6 άτομα)
  • 200 γρ. ελιές μαύρες και πράσινες
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομ.
  • 1 ποτ. κρασιού ξίδι
  • δενδρολίβανο
  • θυμάρι
  • δάφνη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!