Ψαρονέφρι σε Κρούστα Πιπεριών και Εστραγκόν

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Χοντροκοπανάμε τα διάφορα πιπέρια στο γουδί, τα ανακατεύουμε με το εστραγκόν και το χοντρό αλάτι. Τα απλώνουμε σε μία επιφάνεια και περνάμε το ψαρονέφρι έτσι ώστε να καλυφθεί ολόκληρο από το μείγμα (αλάτι-πιπέρια-εστραγκόν).
 
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ροδίζουμε το κρέας για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Σβήνουμε με το ούζο και με έναν αναπτήρα, με θάρρος και χωρίς να φοβόμαστε φλαμπάρουμε να φύγει το αλκοόλ. Μόλις σβήσει η φωτιά αμέσως, ρίχνουμε το βαλσάμικο και ανακατεύουμε.
 
Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ταψάκι ανάλογο μαζί με τα υγρά από το τηγάνι. Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 180ο C.
 
Το αποσύρουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει 1-2 λεπτά και το κόβουμε σε φέτες με ένα καλό μαχαίρι για κρέας. Περιχύνουμε τα κομμάτια με τα υγρά από το ταψί και το συνοδεύουμε με λίγο ρύζι ή με πράσινη σαλάτα.

Tips: Το φλαμπάρισμα το κάνουμε για να φύγει γρήγορα το αλκοόλ.

Συστατικά

(υλικά για 4 άτομα)
  • 2 τεμ. ψαρονέφρι μεγάλα
  • 1 κ. γλυκού εστραγκόν ξερό
  • 1 κ. σούπας κόκκοι πιπεριών μαύροι, ροζ και πράσινοι
  • 100 χλ. ξίδι βαλσάμικο
  • 50 χλ. ούζο
  • 100 χλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!