Ο Τουρισμός του μέλλοντος
Τουρισμός
Μία ολοένα και μεγαλύτερη ομάδα ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ (σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Cornell University το 50% των Αμερικάνων Τουριστών), εκφράζουν ενδιαφέρον για εκδηλώσεις γαστρονομικού τουρισμού στο επόμενο ταξίδι τους. Ήδη ένας στους δέκα Αμερικάνους (αναλογία που εκτιμάτε ότι είναι υψηλότερη όταν ο προορισμός είναι ευρωπαϊκός) περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του γαστρονομικές και οινικές δραστηριότητες, με αυξημένο ενδιαφέρον για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου όπου επισκέπτωνται. Αν και το 85% των Αμερικάνων έχουν θετική εικόνα για το ελλινικό φαγητό και κυρίως τη κρητική κουζίνα, η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα θα λέγαμε πως δεν έχει κάνει και ιδιαίτερα βήματα προόδου. Στην Ευρώπη οι πιο διάσημοι γαστρονομικοί προορισμοί είναι η Τοσκάνη, το Μπορντό, η Καταλονία, και η βόρεια Ιταλία.
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens