Νιόκι με Πάστα Σου

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι, λευκό πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και τα αφήνουμε να ζεσταθούν.
 
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλο το αλέυρι, με μιας. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, εως ότου το μίγμα να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
 
Προσθέτουμε τα αβγά και την τριμμένη παρμεζάνα ανακατεύοντας συνέχεια.

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και το βάζουμε σε σακούλα του κορνέ.

Κόβουμε τα νιόκι,με τη βοήθεια της σακούλας, σε μήκος 2-3 cm., τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά.

Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί,τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και περιχύνουμε την μπεσαμέλ μαζί με λίγο τριμμένο τυρί.
Γκρατινάρουμε στο grill ή στο φούρνο

Tips:
Τα Νιόκι με Πάστα Σου μπορούν να σερβιριστούν με διάφορες σάλτσες, όπως π.χ.σάλτσα ντομάτας.

Μπορούν να σερβιριστούν και σαν γαρνιτούρα ή σαν ζεστά ορεκτικά

Συστατικά

(υλικά για 4 άτομα)
  • 250 χλ. νερό ή γάλα
  • 180 γρ. αλέυρι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 3 αβγά
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • 400 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 20 γρ. παρμεζάνα για το γκρατινάρισμα

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!