Νιόκι με Πατάτα - Παριζιέν
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε κρύο αλατισμένο νερό, με το φλοιό τους.
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε κρύο αλατισμένο νερό, με το φλοιό τους.
Στη συνέχεια τις κρυώνουμε, τις καθαρίζουμε και τις περνάμε από μύλο του πουρέ.
Ανακατεύουμε τις πατάτες με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε μονάχα λίγο αλεύρι, για το τέλος, που θα πλάσουμε το ζυμαράκι.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνια διαμέτρου 2-3cm. και τα κόβουμε με μαχαίρι σε μήκος 4-5cm.
Δημιουργούμε ντεκόρ με την πλάτη ενός πιρουνιού και βράζουμε σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για περίπου 5 λεπτά.
Σωτάρουμε ελαφρά τα νιόκι σε τηγάνι, βάζουμε στη βάση ενός πιάτου σάλτσα ντομάτας και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και παρμεζάνας
Tips:
Τα Νιόκι μπορούν να έχουν και σφαιρικό σχήμα
Μπορούμε να τα φτιάξουμε και με κίτρινη κολοκύθα.
Μπορούμε να τα φτιάξουμε και με κίτρινη κολοκύθα.
Συστατικά
(υλικά για 4 άτομα)- 400 γρ. πατάτες
- 200 γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 αβγό
- 1 κρόκο αβγού
- 30 γρ. βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
- 50 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 200 γρ. σάλτσα τομάτας
- φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα
Credits
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens