Σάλτσα Κρεμ

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βάζουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, το ζεσταίνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μία σπάτουλα, μέχρι το ρού να γίνει ξανθό, προσέχοντας μη μας καεί ή να μη μας σβολιάσει. Το καταφέρνουμε αυτό αν αφού ζεσταθεί το βούτυρο, αποσύρουμε από τη φωτιά και μετά ρίξουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε μετά κανονικά το ζέσταμα.
 
Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό, ανακατεύοντας με σύρμα αυτή τη φορά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
 
Προσθέτουμε με προσοχή την ανάλογη ποσότητα καρυκευμάτων.
 
Προσθέτουμε στη μπεσαμέλ τα 250ml κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.

Τώρα έχουμε μία σάλτσα κρεμ.

Συστατικά

  • 80 γρ. αλεύρι
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 λίτρο γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 250 χλ. κρέμα γάλακτος

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!