Μαγιονέζα απλή
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Τοποθετούμε τους κρόκους αβγών σε μία λεκάνη-μπολ. Πλένουμε τα χέρια μας.
Προσθέτουμε στο μπολ μουστάρδα, ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μους.
Προσθέτουμε σιγά σιγά και με συνεχόμενη ροή (στη μαγειρική γλώσσα: κορδόνι), το λάδι έως ότου ενσωματωθεί πλήρως.
Κατά διαστήματα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγο νερό.
Tips: Το λεμόνι είναι αυτό που δίνει το ωραίο λευκό χρώμα στη μαγιονέζα.
Tips: Το λεμόνι είναι αυτό που δίνει το ωραίο λευκό χρώμα στη μαγιονέζα.
Συστατικά
- 3 κρόκους αβγών
- 400 χλ. σπορέλαιο
- 15 γρ. μουστάρδα
- λίγο ξίδι
- χυμό μισού λεμονιού μεγάλου
- αλάτι, πιπέρι
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens