Μαγιονέζα απλή

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Τοποθετούμε τους κρόκους αβγών σε μία λεκάνη-μπολ. Πλένουμε τα χέρια μας.
 
Προσθέτουμε στο μπολ μουστάρδα, ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μους.
 
Προσθέτουμε σιγά σιγά και με συνεχόμενη ροή (στη μαγειρική γλώσσα: κορδόνι), το λάδι έως ότου ενσωματωθεί πλήρως.
 
Κατά διαστήματα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγο νερό.

Tips: Το λεμόνι είναι αυτό που δίνει το ωραίο λευκό χρώμα στη μαγιονέζα.

Συστατικά

  • 3 κρόκους αβγών
  • 400 χλ. σπορέλαιο
  • 15 γρ. μουστάρδα
  • λίγο ξίδι
  • χυμό μισού λεμονιού μεγάλου
  • αλάτι, πιπέρι

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!