Σάλτσα Μπεσαμέλ
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βάζουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα το ζεστένουμε και μόλις λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το ρού να γίνει ξανθό προσέχοντας μή μας καεί ή να μη μας σβολιάσει.
Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό, ανακατεύοντας με σύρμα αυτή τη φορά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
Προσθέτουμε με προσοχή την ανάλογη ποσότητα καρυκευμάτων (αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο).
Συστατικά
- 80 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens