Σάλτσα Κρέμα Φέτας

Μία καταπληκτική σάλτσα με βάση τη φέτα. Τρώγεται ζεστή και κρύα ανάλογα με το πιάτο που θα συνοδεύσουμε, π.χ. με ρεβίθια φούρνου θα τη προσθέσουμε κρύα ένω, με μία μπριζόλα ή κοτόπουλο φιλέτο θα τη προσθέσουμε ζεστή. Απλά φοβερή.
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και τη κρέμα γάλακτος σε χαμηλή θερμοκρασία. Ταυτόχρονα σπάμε τη φέτα με τα χέρια μέσα στο μπλέντερ.

Παρατηρούμε το κατσαρολάκι και μόλις πάει να φουσκώσει το γάλα αποσύρουμε και μετά 1 λεπτό τη ρίχνουμε στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία η σάλτσα μας.
 
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα, τη βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη πάπρικα ανακατεύοντας.
 
Εάν τη χρησιμοποιήσουμε κρύα τη βάζουμε για 40 λεπτά στο ψυγείο.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
 
  • 70 χλ. γάλα φρέσκο
  • 80 χλ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. φέτα
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!