Πέστο Βασιλικού
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Πλένουμε καλά, κόβουμε τα φύλλα βασιλικού και τα στεγνώνουμε καλά με μία πετσέτα.
Τοποθετούμε σε ένα γουδί το χοντρό αλάτι, κουκουνάρια, τα φύλλα βασιλικού, τα τυριά και τα σκόρδα κομμένα στη μέση, αφού αφαιρέσουμε το πράσινο μέρος τους (καρδιά).
Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να τα πολτοποιήσουμε καλά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο ‘κορδόνι’, όπως στη μαγιονέζα, δίνοντας στο μίγμα μια παχύρευστη υφή, μέχρι να ενσωματωθεί στο σύνολο του.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Tips: Μπορούμε απλά να βάλουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπλέντερ και να τα χτυπήσουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πλένουμε καλά, κόβουμε τα φύλλα βασιλικού και τα στεγνώνουμε καλά με μία πετσέτα.
Τοποθετούμε σε ένα γουδί το χοντρό αλάτι, κουκουνάρια, τα φύλλα βασιλικού, τα τυριά και τα σκόρδα κομμένα στη μέση, αφού αφαιρέσουμε το πράσινο μέρος τους (καρδιά).
Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να τα πολτοποιήσουμε καλά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο ‘κορδόνι’, όπως στη μαγιονέζα, δίνοντας στο μίγμα μια παχύρευστη υφή, μέχρι να ενσωματωθεί στο σύνολο του.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Tips: Μπορούμε απλά να βάλουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπλέντερ και να τα χτυπήσουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 60 γρ. βασιλικό πλατύφυλλο
- 4 σκελ. σκόρδο
- 65 γρ. τυρί πεκορίνο
- 65 γρ. τυρί παρμεζάνα
- 40 γρ. κουκουνάρι
- 200 χλ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. χοντρό αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens