Πως ψιλοκόβουμε το μαϊντανό
Δείτε στο βίντεο πώς θα ψιλοκόψουμε το μαϊντανό εύκολα. Ξεκινώντας πρέπει να καθαρίσουμε το ματσάκι του μαϊντανού από τα μαύρα φύλλα που έχουν χαλάσει. Ανάλογα με τη συνταγή θα τον πλύνουμε ή όχι. Αν μπεί π.χ. σε μία σάλτσα τομάτας για να την αρωματήσει τότε δεν χρειάζεται να τον πλύνουμε ενώ αν μπει σε πιάτο χωρίς μαγείρεμα καλύτερα να τον πλύνουμε λίγο.
Συμβουλή: Πρέπει αφού ψιλοκόψουμε το μαϊντανό να πλύνουμε καλά το μαχαίρι, διαφορετικά η λάμα θα οξειδωθεί και μετά δε θα κόβει τόσο καλα.
Για τον τρόπο που σας δείχνω θα χρειαστείτε και ένα μαχαίρι του chef, πολύ το φοβούνται αλλά μόλις το μάθετε δε θα το αποχωρίζεστε.
Μελλοντικά θα σας δείξουμε μερικά μαθήματα για το πώς το χρησιμοποιούμε.
Συμβουλή: Πρέπει αφού ψιλοκόψουμε το μαϊντανό να πλύνουμε καλά το μαχαίρι, διαφορετικά η λάμα θα οξειδωθεί και μετά δε θα κόβει τόσο καλα.
Για τον τρόπο που σας δείχνω θα χρειαστείτε και ένα μαχαίρι του chef, πολύ το φοβούνται αλλά μόλις το μάθετε δε θα το αποχωρίζεστε.
Μελλοντικά θα σας δείξουμε μερικά μαθήματα για το πώς το χρησιμοποιούμε.
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens