Αρνάκι στο Φούρνο με Πατάτες Λεμονάτο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Χωρίζουμε το μπούτι σε κομμάτια, σπάζοντας και το κόκαλο, φροντίζοντας να μην αποκοπή τελείως .

Αφού το καθαρίσουμε με ένα πανάκι το γαρνίρουμε ανάμεσα στα κομμάτια με αλατοπίπερο .

Κατόπιν το δένουμε (αν θέλουμε) ώστε να πάρει σχήμα. Το βάζουμε σε ταψί με τις καθαρισμένες και κομμένες πατάτες.

Ραντίζουμε το φαγητό μας με τον χυμό από τα λεμόνια και περιχύνουμε μισό φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο η λάδι.

Ρίχνουμε από πάνω αλατοπίπερο και ρίγανη εάν θέλουμε . Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό και το ψήνουμε στους 180 για περίπου 2 ώρες.


Μικρά μυστικά:
Προαιρετικά γαρνίρετε ανάμεσα στα κομμάτια και με τριμμένο σκόρδο. Μόλις είναι έτοιμο μισοανοίγουμε τη πόρτα του φούρνου και το αφήνουμε έτσι για 10-20 λεπτά για να ξαναπάνε οι χυμοί από το κέντρο του κρέατος στα εξωτερικά τοιχώματα και να γίνει μαλακό. Ποτέ δε το σερβίρουμε αμέσως.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1,3 κ. μπούτι αρνιού
  • Αλάτι –πιπέρι
  • Βούτυρο η λάδι
  • 2-3 λεμόνια (χυμό)
  • 1 κιλό πατάτες

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!