Ατζέμ Πιλάφι Πολίτικο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρούς κύβους, τρίβουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Σε μία ανάλογη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρέας και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο να μαραθούν. Προσθέτουμε τις τομάτες, το αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει προσθέτοντας και λίγο νερό.
Αφού βράσει, προσθέτουμε 8-9 ποτήρια νερό, το αφήνουμε να πάρει μία βράση και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και να τραβήξει τα υγρά.
Μία συνταγή από το Μέλισο της Μικράς Ασίας.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κιλό μοσχάρι σπαλομπριζόλα
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- ½ κιλό τομάτες τριμμένες
- 3 ποτήρια ρύζι για πιλάφι
- 9 ποτήρια νερό
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens