Γουρουνόπουλο στο Φούρνο με Πατάτες

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το σοτάρουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με λίγο λάδι.

Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, τη δάφνη, τα σκόρδα, αλάτι, το ακοπάνιστο πιπέρι και λίγο ζεστό νερό.

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοψηθεί.

Καθαρίζουμε τις πατάτες , τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις σοτάρουμε με το υπόλοιπο λάδι.

Βάζουμε το κρέας με τα υπόλοιπα υλικά και τις πατάτες σε μία ανάλογη γάστρα και σκεπάζουμε.

Το βάζουμε στο φούρνο για 1 ½-2 ώρες στους 180 βαθμούς.


Μικρά μυστικά: Μόλις είναι έτοιμο μισοανοίγουμε τη πόρτα του φούρνου και το αφήνουμε έτσι για 10-20 λεπτά για να ξαναπάνε οι χυμοί από το κέντρο του κρέατος στα εξωτερικά τοιχώματα και να γίνει μαλακό. Ποτέ δεν το σερβίρουμε αμέσως.

Συστατικά

(υλικά για 4 άτομα)
  • 1,5 κιλό κρέας
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 λεμόνι
  • Φύλλο δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κιλό πατάτες

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!