Λαγός Στιφάδο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Αναμειγνύουμε τα υλικά της μαρινάτας και βάζουμε μέσα σε αυτήν τα κομμάτια του λαγού και τα αφήνουμε για περίπου 12 ώρες σε μέρος δροσερό.

Βγάζουμε τα κομμάτια του λαγού από την μαρινάτα ,τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε με παρθένο ελαιόλαδο.

Περνάμε την μαρινάτα από σουρωτήρι την ζεσταίνουμε και την προσθέτουμε στον λαγό. Προσθέτουμε επίσης τον πολτό ντομάτας, τις τομάτες, το ζωμό κρέατος η το νερό (ζεστό) και ζάχαρη.
 
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον λαγό να σιγοβράσει για 1 1/2 - 2 ώρες.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σιγοψήνουμε με λίγο βούτυρο μέχρι να ξανθύνουν.

Όταν ο λαγός μισοβράσει ,ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και αφήνουμε να σιγοβράσουν μαζί μέχρι να γίνουν και η σάλτσα τους δέσει ελαφρά.

Tips: Το κρέας του λαγού είναι από τη φύση του σκληρό.

Συστατικά

(για 4-6 άτομα)

μαρινάδα:
  • 100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. καρότα ψιλοκομμένα
  • λίγο σέλινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κλωνάρι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 γαρύφαλλο
  • ½ κιλό κρασί άσπρο
  • 3 κουταλιές ξύδι
  • 1 ποτήρι λάδι
 
στιφάδο:
  • 1 λαγό
  • 650 γρ. κρεμμυδάκια ολόκληρα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 5-6 τομάτες ώριμες τριμμένες στο τρίφτη
  • 1 φλυτζ. τσαγιού πολτό ντομάτας
  • 3 φλυτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος η νερό
  • Αλάτι-πιπέρι -λίγο ζάχαρη

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!