Μοσχαρίσια Φιλετάκια με Μπίρα και Μουστάρδα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το μοσχαρίσια φιλετάκια και τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά συνολικά και για τις δύο πλευρές.
Το μοσχαράκι είναι έτοιμο όταν το κέντρο του έχει θερμοκρασία 80ο C, αυτός είναι ο λόγος που δε χριάζεται πολύ ψήσιμο ειδικά όταν είναι ψιλοκομμένο.
Σβήνουμε με τη μπίρα και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε μία λεκανίτσα βάζουμε τη μουστάρδα, τον άνηθο και το κορν φλαούρ και ανακατευουμε καλά. Προσθέτουμε το μίγμα της λεκανίτσας στο τηγάνι με το μοσχαράκι, ανακινόντας καλά να πάει το μίγμα παντού. Μόλις δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
Ταιριάζει με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι με αρακά και καρότο.
Tips: Προσοχή στη μουστάρδα καλύτερα να ξεκινήσετε με λίγη, δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε και άλλη.
Σε ένα πιατάκι βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι μας σε σκόνη. Τα ανακατεύουμε καλά και περνάμε το μοσχαράκι πιέζοντας, να καλυφθούν και οι δύο πλευρές με τα μπαχάρια μας.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το μοσχαρίσια φιλετάκια και τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά συνολικά και για τις δύο πλευρές.
Το μοσχαράκι είναι έτοιμο όταν το κέντρο του έχει θερμοκρασία 80ο C, αυτός είναι ο λόγος που δε χριάζεται πολύ ψήσιμο ειδικά όταν είναι ψιλοκομμένο.
Σβήνουμε με τη μπίρα και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε μία λεκανίτσα βάζουμε τη μουστάρδα, τον άνηθο και το κορν φλαούρ και ανακατευουμε καλά. Προσθέτουμε το μίγμα της λεκανίτσας στο τηγάνι με το μοσχαράκι, ανακινόντας καλά να πάει το μίγμα παντού. Μόλις δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
Ταιριάζει με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι με αρακά και καρότο.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 800 γρ. κιλότο μόσχου σε λεπτές φέτες (εσκαλόπ)
- 50 χλ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια μικρά
- 200 χλ. μπίρα
- 200 χλ. νερό
- 30-50 γρ. μουστάρδα απαλή
- 1 κ. γλυκού κόρν φλάουρ
- 40 γρ. άνηθο
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι, πιπέρι
Credits
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens