Μπιφτέκια με Σάλτσα Ροκφόρ

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Ζυμώνουμε τους κιμάδες με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τα αβγά, τη τριμμένη φρυγανιά ή παξιμάδι βρεγμένο, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το κρεμμύδι και λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο. Δουλεύουμε συνεχώς το μίγμα με ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε πρίν το πλάσουμε σε μπιφτέκια, ψήνοντας ένα μικρό δείγμα για να διορθώσουμε τα καρυκεύματα.
 
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ροκφόρ.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά τη κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ πολτοποιημένο και ανακατεύουμε για 10 λεπτά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο για τον ανάλογο χρόνο ξεκινόντας στους 160ο C για 15 λεπτά και μετά στους 200ο C.
 
Μόλις είναι έτοιμα τα σερβίρουμε με τη σάλτσα ροκφόρ και αν θέλουμε για γαρνιτούρα μπορούμε να φτιάξουμε λίγο πουρέ.
 
Τips:
Το μπιφτέκι άν το κάνουμε στη σχάρα χρειάζεται προσοχή να μή μας κολλήσει.

Σε περίπτωση που θα ζυμώσουμε τα μπιφτέκια και θα τα κρατήσουμε για 2 μέρες πρίν τα κάνουμε καλό είναι να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά να ζυμώσουμε και να μεριδοποιήσουμε, διαφορετικά θα βγάλουν υγρά και θα μας σπάνε τα μπιφτέκια.

Αντί για φρυγανιά τριμμένη μπορούμε να βάλουμε ψίχα ψωμιού ή παξιμάδι μουλιασμένα στο νερό.

Αντί για σάλτσα μπορούμε να γεμίσουμε το μπιφτέκι με ροκφόρ και να το ψήσουμε.
 
Το Hamburger είναι: κρέας, αλάτι και πιπέρι ζυμωμένα, μόνο αυτό...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 250 γρ. χοιρινός κιμάς
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ρίγανη
  • 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη ή μισό φρατζ. ψωμί μουλιασμένο σε νερό
  • 2 αβγά
  • 1 κ. σούπας μαϊντανό
  • μισό φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
σάλτσα ροκφόρ:
  • 130 γρ. τυρί ροκφόρ
  • 50 χλ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ. γλυκού άνηθο




Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!