Κουνουπίδι Τηγανιτό
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε και βράζουμε το κουνουπίδι σε κοχλάζον αλατισμένο νερό.
Αφού βράσουμε το κουνουπίδι το στραγγίζουμε και το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια τα οποία ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού.
Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπεικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε το χυλό μέχρι να γίνει λείος .
Αφού βυθίσουμε τα κομμάτια του κουνουπιδιού μέσα στο χυλό, τα ρίχνουμε να τηγανιστούν σε μπόλικο καυτό λάδι και τα αφαιρούμε μόλις πάρουν ένα ωραίο ανοιχτό καφέ χρώμα.
Καθαρίζουμε και βράζουμε το κουνουπίδι σε κοχλάζον αλατισμένο νερό.
Αφού βράσουμε το κουνουπίδι το στραγγίζουμε και το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια τα οποία ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού.
Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπεικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε το χυλό μέχρι να γίνει λείος .
Αφού βυθίσουμε τα κομμάτια του κουνουπιδιού μέσα στο χυλό, τα ρίχνουμε να τηγανιστούν σε μπόλικο καυτό λάδι και τα αφαιρούμε μόλις πάρουν ένα ωραίο ανοιχτό καφέ χρώμα.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κουνουπίδι
- ½ λεμόνι (χυμό)
- 1 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
- 1 κ. κοφτό μπεικιν πάουντερ
- ½ φλυτζ. τσαγιού γάλα
- 2 αυγά
- ελαιόλαδο
- αλάτι,πιπέρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens