Γεμιστά με Ρύζι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Ανοίγουμε τα λαχανικά και αφαιρούμε το εσωτερικό τους με κουταλάκι η με το ειδικό εργαλείο και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί. Ρίχνουμε μέσα στις ντομάτες λίγη ζάχαρη.

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο μισό λάδι μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε το ρύζι ,ένα φλιτζάνι του τσαγιού ντομάτες ψιλοκομμένες, τη ψίχα από τα υπόλοιπα λαχανικά,την σταφίδα με το κουκουνάρι η τα κομματάκια της φέτας, λίγο μαϊντανό η δυόσμο, το μισό αλάτι, το πιπέρι, και 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό.
 
Αφήνουμε την γέμιση να σιγοβράσει, μέχρι να σωθεί το νερό της και γεμίζουμε τα λαχανικά.
 
Το υλικό που έχουμε αφαιρέσει μέσα από τις ντομάτες το περνάμε από τον μύλο των λαχανικών για να φύγουν οι σπόροι.

Στον πολτό της ντομάτας ρίχνουμε το υπόλοιπο αλάτι και μια κουταλιά ζάχαρη και αφού τον βράσουμε ρίχνουμε την σάλτσα μας στο ταψί με τα λαχανικά. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό.

Πάνω από τα λαχανικά ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι. Τα πασπαλίζουμε με λίγη γαλέτα.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 βαθμοί) για 2 περίπου ώρες

Ενδιάμεσα περιχύνουμε το φαγητό μας με την σάλτσα του.

Tips: Καλύτερα να βάλουμε αρκετό δυόσμο μιας και αυτό είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα γεμιστά.

Συστατικά

(για 4-6 άτομα)
  • ½ κιλό μελιτζάνες
  • ½ κιλό κολοκυθάκια
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 4-5 πιπεριές πράσινες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • λίγη ζάχαρη
  • 1 ½ φλυτζ. τσαγιού λάδι
  • 2 φλυτζ. τσαγιού ρύζι
  • 2 φλυτζ. τσαγιού ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές σταφίδα
  • 2 κουταλιές κουκουνάρι
  • Μαϊντανό η δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές κοφτές της σούπας αλάτι
  • ½ κουταλάκι τσαγιού πιπέρι

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!