Μελιτζάνες στο Φούρνο με Μοτσαρέλα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες ενός εκατοστού περίπου και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε να βγάζουν τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν (τουλάχιστον μισή ώρα). Όταν ετοιμαστούν, τις τινάζουμε να φύγουν τα υγρά τους.

Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόχαρτο, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε πάνω τις μελιτζάνες. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.

Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες και τη βάζουμε σε πιατέλα εναλλάξ με την μελιτζάνα. Χτυπάμε μαζί την ρίγανη, το ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, λίγο μαύρο πιπέρι και το ξύδι. Περιχύνουμε το φαγητό, προσθέτουμε μερικές ελιές και σερβίρουμε.

Tips: Για κάποιο λόγω πολλές από τις μελιτζάνες τα τελευταία χρόνια δε χρειάζονται ξαλμύρισμα. Ειδικά το εμπορίου και όχι οι βιολογικές.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα
  • μισό φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπα βαλσάμικο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • λίγους κόκκοι ρόζ πιπέρι σπασμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
  • μερικές ελιές
  • αλάτι, πιπέρι

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!