Πατάτες με Μανιτάρια σε Φωλιά Παρμεζάνας
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Σε ένα τηγάνι με μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, μαγειρεύουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο για περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα άλλο τηγάνι, μαγειρεύουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο, κομμένα σε ροδέλες, μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών ή το νερό, αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά κατά τα 2/3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πατάτες και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και το θυμάρι.
Σερβίρουμε μέσα στη φωλιά παρμεζάνας.
Ρίχνουμε τη παρμεζάνα τριμμένη και ανακατεμένη με λίγο αλέυρι σε ένα πλατύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να καλυφθεί όλο.
Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά. Μόλις πάρει χρώμα τη γυρνάμε πάνω σε ένα ανάποδο μπολ για να της δώσουμε το σχήμα της φωλιάς.
Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά. Μόλις πάρει χρώμα τη γυρνάμε πάνω σε ένα ανάποδο μπολ για να της δώσουμε το σχήμα της φωλιάς.
Σε ένα τηγάνι με μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, μαγειρεύουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο για περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα άλλο τηγάνι, μαγειρεύουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο, κομμένα σε ροδέλες, μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών ή το νερό, αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά κατά τα 2/3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πατάτες και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και το θυμάρι.
Σερβίρουμε μέσα στη φωλιά παρμεζάνας.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
- 300 γρ. μανιτάρια
- 150 χλ. νερό ή ζωμό λαχανικών
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομ.
- θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- λίγο αλεύρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens